Over


Doelstelling en werkwijze
De doelstelling is mede-Apeldoorners, die het zich niet kunnen veroorloven, blij te maken met professionele portretfoto’s. Dit gebeurt ieder jaar op de eerste zaterdag van december. Een foto naar keuze –eventueel samen met hun gezin/geliefden– krijgt men ingelijst mee naar huis.

Deze dag zetten wij onze gasten graag in het zonnetje, zodat zij een onvergetelijke ervaring beleven. Via Apeldoornse maatschappelijke en kerkelijke organisaties benaderen wij onze gasten; zij kennen onze doelgroep het beste.

Vrijwilligersorganisatie
De stichting werkt uitsluitend met vrijwilligers. Dit geldt zowel voor de bestuursleden als betrokken professionele fotografen, kappers, visagisten en ondersteunende vrijwilligers.

Geschiedenis Help-Portrait
De beroemde Amerikaanse fotograaf Jeremy Cowart wilde wat terugdoen voor de maatschappij en kwam ooit op het idee om mensen die het minder hadden één dag in het jaar met behulp van professionele fotografen een portretfoto cadeau te doen. Hij noemde zijn initiatief  Help-Portrait. Inmiddels is Help-Portrait een enorm succes in de Verenigde Staten en ver daarbuiten. Zo’n 56 landen doen reeds mee. Glamour- en modefotograaf Frank Doorhof uit Emmeloord, die bevriend is met Cowart, vond het zo’n mooi initiatief, dat hij het naar Nederland haalde. In 2011 deden meer dan duizend fotografen van Groningen tot Maastricht mee. Zijn oproep om in 2012 een nog groter event neer te zetten sloeg aan. Ook in Apeldoorn waar een aantal fotografen Help-Portrait (in Nederland Help-Portret genoemd) adopteerden.

© Copyright Help Portret Apeldoorn